sci-fi-lajvet

Direktlänk till inlägg 13 december 2014

Hur ser världen ut?

Av Moa Rolen och Miranda Fredriksson - 13 december 2014 23:13

Året är 2703 men stadiet världen är i kan nog bäst beskrivas av någon som lever där:


"Mänskligheten var alltid ensam, så otroligt ensam. Vi drömde om att hitta någon där ute, någon som var som oss. I ett så otroligt stort universum kunde väl inte människan vara det enda intelligenta livet. Vi längtade så otroligt mycket och samtidigt var vi livrädda; tänk om det fanns några som oss, tänk om de var väldigt mycket som oss, tänk om de var lika smarta, aggressiva och giriga som oss?


När dagen kom, dagen då DE äntligen kom,så visade det sig att de var vänliga och givmilda, vi insåg också att de förmodligen var smartare än oss men med större hjärtan. De var redo att rätta till alla misstag vi gjort, de var redo att rädda oss. Sedan kom sjukdomen. På deras planet var den harmlös, men vi hade inte samma imunsystem som dem. Inom ett par år så var nästa hela mänskligheten utdöd. Våra besökare blev i sin tur smittade av våra virus. Denna massdöd var aldrig menad och ingen hade kunnat förutspå det som hände.


De överlevande besökarna lämnade utan så mycket som ett hej då, och de människor som klarade sig såg ut över den värld de varit med att skapat. Död och förstörd så in i helvete. det var stora rubbningar i vädret, en efter en så slog naturkatastrofer till, tsunamis, tornados, jorbävningar och mycket där till. Alla våra skogar var skövlade, både av människan och av väder. Haven förgiftades mycket av gaser som pyrde upp från jordens inre när de stora jordbävningarna inträffade det ledde också i sinom tid till att havens djur liv sakta dog ut och förgiftades då också på grund av den stora massdöden till havs. Allt detta hade vi gjort, egentligen var det bara en fråga om tid innan detta skulle ha inträffat iallafall, de intergalaktiska besökarna jämnade bara ut varelserna på jorden gentemot vad det fanns för ressurser att tillgå.


Från början försökte mänskligheten hålla ihop, hjälpa varandra och även om många hade olika åsikter så försökte folket att kompromissa. Men det männskliga släktet är som det är och även om de från början försökte att vara enade så tog det inte lång tid innan skilda klaner började bildas.


En klan som till varje pris skulle återuppbygga naturen och djurlivet, kosta vad det kosta vill.


En klan som var helt säkra på att de intergalaktiska besökarna hade spridit viruset för att med mening att döda hela mänskligheten, varför de stackars satarna skulle vilja döda oss när vi ändå höll på att döda oss själva var de ingen som tänkte på.


En klan vars mål och anledningar har försvunnit i historien, nu vet inte ens om nån lever där borta.
Och sedan så var det ju också vi nomader, även om vi inte var nomader från början. Vi var dem som inte höll med någon av de andra klanerna, vi var dem som bara ville leva i frid och låta naturen fixa det den kunde fixa själv.
men saker har förändrats för oss alla.


Den förtsa klanen började dyrka den natur de en gång försökte rädda, och de som misstrodde utomjordingarna blev perfektionistiska militärer dem som utformade "eliten", den tredje vet jag fortfarande inget om, och min grupp ja, det var kanske bara tjugo år sedan vi tvingades lämna vår boplats och ge oss ut i den obarmhärtiga naturen. vi förlorade många män åt väder, rovdjur och de andra klanerna...


Nej, världen är inte i balans, och jag tror inte heller att den någonsin kommer att bli det."


- Inez Mustafa

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

  MODERNS BARN   Ett teistiskt samhälle känt för hur lyckliga deras medborgare är trots matbrist och knappa levnadsförhållanden. De dyrkar Gaia, gudinnan över naturen och allt levande, de  följer Gaias väg av kärlek och förlåtelse. De äter...

"När utomjordingarna kom var mänskligheten oförberedd. Vi tog emot de invaderande med öppna armar, tog till oss orden som rullade från deras silvertungor, visade dem våra svagheter. Vi skulle aldrig kunnat gissa vad som väntade.   När farsoten ko...

Så först och främst vad är ett mail lajv egentligen?    Jo så här är det tänkt att inom en snar framtid så kommer det på denna blogg läggas upp en backstory till en framtida värld, en värld där det som är kvar av männskligheten har splittrats och...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
December 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards